Annak érdekében, hogy egy champagne valóban sajátos ízzel rendelkezzen, elengedhetetlen a speciális alapanyag és a megfelelő borvidék. Aki már kóstolta a Balaton pezsgő valamelyik fajtáját, tisztában van vele, hogy ennél mind a kettő adott. A külföldiek által is dicsért és gyakran látogatott Balatonboglári Borvidék a Balaton déli partján helyezkedik el, nagyjából 12 kilométeres szélességben, a Tolnai-dombság területén.
Azt, hogy mennyire sajátos ez a vidék, leginkább az igazolja, hogy ezen több, mint négyezer szőlős- és borosgazda tevékenykedik, a terület pedig 16 hegyközségre van osztva. A borvidék területe jóval 2,5 ezer hektár fölött van. A Balaton pezsgő finom, ellenállhatatlan ízét az észak-déli dombvonulatok lankáin található legkitűnőbb szőlőterületek adják, ahol a szőlők zamatosak és frissek.
A terület jó tápanyag és vízgazdálkodású, aminek hála az aszály nem igazán okoz gondot. A Balaton pezsgő egyedisége annak is köszönhető, hogy a vidék napfényes óráinak a száma gyakran meghaladja a 2000 is, illetve a csapadék mennyisége évi szinten közel 700 mm.