Bár napjainkban a legtöbb gyárban a munka jelentős részét már nem az emberek végzik, hanem gépek, ennek ellenére még mindig vannak olyan vállalkozások, ahol a feladatok gigászi részét két kézzel teljesítik. Ilyen munkafolyamatokat találhatunk a Hungária pezsgő gyártási fázisaiba is, hiszen a rengeteg fejlesztés ellenére, a szénsavas borok egy részét még mindig a hagyományos módszer alapján készítik, ahol muszáj igénybe venni az kétkezi munkát.
Például a Hungária pezsgő lerázási munkálatait az emberek végzik, mint a lerakodások és a seprő lerázása a palack szájához, persze amennyiben hagyományos eljárással készül az ital. Ez azt jelenti, hogy napi 8 órában valaki lent van a pincében és több ezer palackot fordít el megfelelő dőlési szögbe.
Nyilván, hogy nem egyszerű ez a feladat, főleg, ha napi rendszerességgel kell végezni, ráadásul nagyon kell koncentrálni, különben könnyen kárba veszhet több tucat Hungária pezsgő. Azonban az így elkészült szénsavas bor jóval zamatosabb és az aromák is intenzívebben érvényesülnek benne.