Ki ne emlékezne a békebeli jó zsíros kenyérre, amit a koleszterin, meg a telített zsírok miatt olyan sokan mellőztek az étrendjükből? A kacsazsír és a libazsír a paleolit táplálkozásban megengedett, sőt ajánlott is. Természetesen nem mértéktelenül. Nálunk sok olyan dolog megengedett, amit más táplálkozási irányzatok száműztek. Be kell látnunk, hogy a táplálkozás és az emésztőrendszerünk egy nagyon ősi mintát követ. Az újabb kutatások azt mutatják, hogy annak ellenére, hogy az ember sok mindent elfogyaszthat, az emésztése mégsem tűr el mindent. Ezek között vannak a gabonák és a tejtermékek. Ennek ellenére, a sokak által kedvelt kenyérnek van paleolit kenyér helyettesítője. Az általunk készített ételek tartalmaznak libazsírt is, amit az ételeknél alapanyagként használunk. A libazsír, természetesen nem hatalmas mennyiségben, fontos az epekiválasztásban, hiszen a kizárólagos olajhasználat gyakran idéz elő epepangást. Nem véletlenül használták a zsírt is évezredeken át. Annak, aki szereti a kenyeret, de tetszenek neki a paleo ízek, ajánljuk, hogy rendelje meg, vagy készítse el a paleolit kenyér változatot, ami gesztenyelisztből készül!