Aki szereti a pálinkát, az sokfajta között válogathat. Manapság már nemcsak a klasszikus ízek tarolnak, hanem egyre népszerűbbek a pálinka különlegességek. Ez alatt azt lehet érteni, hogy milyen eljárással készítették, illetve milyen gyümölcsből főzték. Az ágyas pálinkák lágy íze és intenzív aromája fűszeres élményt kínál annak, aki belekóstol. Vegyük csak példának a Pannonhalmi Ágyas Birspálinkát vagy Pannonhalmi Ágyas Meggy pálinkát.
Igazi pálinka különlegességek közé tartozik a málna párlat, aminek kifejezetten nehéz az előállítása, mivel rendkívül kicsi a kihozatala. Vagyis rengeteg gyümölcs szükséges az előállításához, de az eredmény megáért beszél. Az édesebb íz-világ kedvelőinek sem lehet okuk panaszra, mivel számukra a mézes pálinka jelentheti a megfelelő választást.
A kisüsti eljárással készült pálinka különlegességek között is szerepelnek olyan ízek, mint a szamóca, de még a fekete ribizli párlat is. Ez pedig csak néhány volt abból a gazdag választékból, amit a Pannonhalmi Pálinkárium kínál, a minőséget megbecsülő vásárlóinak.